Trafik

Skoleelever går eller cykler til skole. Det er undtagelsen, at de skal transporteres i bil af forældrene. Det er i det hele taget Stilling Skoles mål at nedbringe antallet af biler på skolens parkeringsplads og på Baldersvej i morgentimerne.

For at sikre gode trafikvaner og opmærksomhed på farerne i trafikken, undervises der i trafik på skolen.

Eleverne skal placere deres cykler ved Baldersvej, ved Soffen, ved Klubben eller i skolens cykelkælder.

I de tilfælde hvor børnene alligevel bliver transporteret til skole i bil af forældrene, sker afsætning af eleverne ud for Soffen.

Er det nødvendigt at parkere bilen på skolens parkeringsplads, sker dette uden for de parkeringspladser, der er markeret ”Personaleparkering”. Personalet benytter de første parkeringspladser foran skolen. På den måde undgår vi, at der i myldretiden konstant er biler, der parkerer her og som efterfølgende skal bakke ud i den kørebane, som leder nye biler ind i området.

På Baldersvej er der mulighed for af- og påsætning af elever.

• Skolepatruljen virker på Gramvej, ved skolens indkørsel og på Skanderborgvej. Skolepatruljen har ingen formel myndighed. Derfor er det vigtigt, at forældre og elever forstår at respektere skolepatruljens anvisninger.

Skanderborg Politi aflægger skolen jævnlige besøg og har kontakt til skolepatruljen.

• Lad de yngre børn gå to eller tre sammen til skole. Og lad familierne skiftes til at følge dem i begyndelsen.
  • Alle elever på cykel bør anvende cykelhjelm.
  • Står eleverne op i god tid sammen med forældrene, har de god tid til selv eller sammen med forældrene at gå eller cykle til skole.

Se yderligere under Rådet for Sikker trafik: https://www.sikkertrafik.dk og Stilling Skole trafikpolitik.